Reittipäällikön terveiset!

Tervehdys reittipäällikön keittiön pöydän ääreltä täältä Viitapohjan Mäkikylästä.

Täällä Viitapohjassa sataa kirjoittamishetkellä hiukan vettä, ja talon sähköt pätkivät. Mutta luonto nauttii sateesta ja sehän on hyvä asia tulevan juoksutapahtuman menestykselle. Luonto ja maisemat, pelloilla laiduntavat hevoset ja märehtivät lehmät ovat Tampere Countryside Maratonin parhaat vetonaulat.

Tietenkin vaativat reitit, tappavat nousut erityisesti täysmatkalla haastavat kisailemaan ne keille pullistuva otsasuoni ja verenmaku suussa on se syy miksi tapahtumaan osallistutaan. Tapahtuma on siitä poikkeuksellisen hieno, että kaikille on jotakin. Myllyn lenkki (12km) on mukava lenkki, sen jaksaa hölkätä tai kävellä vähemmänkin kestävyysurheilua harrastanut henkilö. Puolikkaalla saa jo sykkeetkin nousemaan, muutama mukava nousu siinäkin on.

Tänä vuonna juostavat matkat ovat samat kuin ensimmäisellä kerralla, ja reitit ovat tietenkin myös entiset. Valmistelut reiteillä ovat hyvässä vauhdissa. Näin pari kuukautta ennen tapahtumaa se tarkoittaa, että opastamiseen ja merkitsemiseen tarvittavia välineitä hankitaan lisää ja suunnitelmaa parannetaan viimevuoden kokemuksien perusteella.

Henkilöstöä rekrytoidaan vaativiin liikenteenohjaustehtäviin ja erittäin oleellisiin huoltopaikkoihin. Ilahduttavaa on se, että melkein kaikki viimevuonna mukana olleet talkoolaiset ovat innokkaina mukana myös tänä vuonna. Se kertoo siitä, että tapahtuma onnistui järjestelyihin osallistuneiden mielestä hyvin, ja se on meille vastuussa oleville miellyttävä palaute. Palautetta on muutenkin hankittu ja saatu, ja kaikki mahdollinen reitin, opastuksen ja huollon parantamiseksi tehdään.

Juottopaikkoja on lisätty yksi kappale alkuun, ja se palvelee kaikkia juostavia matkoja. Viimevuonna emme osanneet riittävästi ottaa huomioon lämpötilaa ja liiallista etäisyyttä ensimmäiselle juottopisteelle ja se tietenkin kirvoitti aiheellista palautetta meille järjestäjille. Vesitäydennyksiin neljälle ensimmäiselle huoltopisteelle on kehitetty paremmat keinot ja varmaa on, että nesteet eivät lopu kesken. Uutena palveluna osalla huoltopaikoista tulee olemaan vesisaavi josta vettä voi tarvittaessa huljauttaa päähänsä.

Me jatkamme täällä kiivaasti valmisteluja, jatkakaa te lenkillä käyntiä ja tervetuloa mukaan loistavaan koko perheen tapahtumaan. Muistakaa mäkivedot, silloin ei reidet hyydy elokuun 5 päivä Viitapohjan kauniissa maastossa.

Ystävällisin terveisin:

Juha Väisänen

Huolto- ja reittipäällikkö