Matkat mitattiin nyt virallisesti! Lue Timo Marjomäen kommentit reiteistä

 

Suoritimme lauantaina 9.7. tapahtuman maratonmatkan ja puolimaratonin virallisen mittauksen viimein. Keli mittauksille oli mitä mainioin ja mittaukset suoritti pitkän linjan maratonaristi Timo Marjomäki. Hän on myös SUL:n hyväksymä virallinen kestävyysjuoksumatkojen mittaaja, joten nyt on reititkin viimeisen päälle tarkasti mitattuja. Oli hieno saada olla mukana ammattimiehen matkassa. Polkupyörän selässä vietimme yhdessä koko kesäisen päivän ja samalla sain haastatella lähes yli 400:n maratonin konkaria. Timolla jos jollain on painavaa sanottavaa kestävyysjuoksemisesta, mitä kyllä kannattaa kuunnella herkällä korvalla.

Miten Timo kesä on  mennyt juoksukilpailujen merkeissä? Kerrotko millaisia kilpailuja Sinulla on tälle kesälle jo alla?

Tälle vuodelle on takana 24 maratonia tai ultraa, viimeisin Sloveniassa juostu 12h. kilpailu. Tässä kilpailussa yritettiin päästä mahdollisimman pitkälle 12h aikana. Riga Marathonilla toukokuussa sain täyteen 400 maratonin rajan. Erikoisimpia maratoneja on myös talvella sisätiloissa juostut 5 maratonia.

Muutama sananen juoksureiteistä. Sinulla kun on valtava kokemus, niin polkujuoksuista, kuin kaupunkimaratoneista, niin isoista ja pienistä tapahtumista. Kerropa millaiselta meidän maratonreitti Sinusta vaikutti?

Maratonreitti oli mielestäni mukavan vaihteleva ja sopiva mikäli haluaa hiukan lisähaastetta juoksuunsa. Tämä on miellyttävä tapa juosta maraton luonnon keskellä kuitenkaan tarvitsematta mennä poluille. Reittihän kulkee upeassa pirkanmaalaisessa maalaismaisemassa pääsääntöisesti jalkaystävällisillä sorateillä. Ps. pienenä sisäpiriin vinkkinä,ei kannata tuhlata kaikkia voimiansa ensimmäisen 5km:n matkalla.

IMG_0654

…Entäpä puolimaraton?

Mikäli maraton vielä hiukan kauhistuttaa, niin puolimaraton on täydellinen matka sinulle. Puolimaratonin reitti ei ole aivan niin vaativa kuin kokomaratonin, mutta reitti kulkee yhtälailla keskellä maalaismaisemaa ja on riittävästi vaihteleva kuitenkin.

Olisiko Sinulla hyviä ”viimehetken” vinkkejä puolikkaan ja täysmaratonin juoksijoille?

Viimeinen viikko kannattaa ladata akkuja viikonlopun kisaa varten, että on sitten keho valmiina koitokseen lähtölaukauksen pamahtaessa. Mitään ihmeitä ei enää viimeisellä viikolla kunnolle tehdä, vaan kaikki on tehty mitä tekemään pystyy. Liialla innolla ja päättömyyksillä voi vain pilata tehdyn työn ennen kisaa esimerkiksi vamman muodossa. Ja mikäli on lämmin keli tulossa, muistakaahan juoda riittävästi joka juoma-asemalla ja jo ennen kisaakin.

…Entäpä meille tapahtuman järjestäjille? Yritämmehän tehdä kilpailusta mahdollisimman sujuvan ja hienon kokemuksen kaikille osallistujille!

Muistakaahan iloinen mieli ja se että juoksija on se tapahtuman päätarkoitus, niin uskon että tapahtumasta tulee ikimuistoinen juoksijoille. Hiukan kulissien taakse kurkistamaan päässeenä sanoisin, että hyvä tiimi teillä on kasassa ja olette ajatelleet asiaa monelta kantilta.

Kiitos paljon Timo haastattelusta! Sinuthan nähdään myöskin lähtöviivalla 30.7.?

Kiitos. Tästä kisasta en meinaa olla pois vaan toivon saavani olla monen muun maratoonarin kanssa samalla lähtöviivalla 30.7. siinä pellon reunalla.