Suomen YK:n edustuston suurlähettiläs Kai Sauerin haastattelu

Suomen YK:n edustuston suurlähettiläs Kai Sauer, aiot osallistua Tampere Countryside Maratonille, miten olet valmistautunut kesän maratoniin/maratooneihin? Juoksetko kaudessa yleensä yhden vain useamman kisan?

Asun tällä hetkellä New Yorkissa ja olen New York Road Runners -seuran jäsen. Osallistun järjestämiinsä juoksuihin säännöllisesti. Maratoneja olen juossut harvakseltaan. Yksi vuodessa on riittänyt toistaiseksi.

Millaiset ovat mielestäsi hyvän maraton-tapahtuman tunnusmerkit ja millaisia asioita ja elämyksiä itse toivot saavasti?

Kannustava henki ja persoonallisuus ovat tärkeitä. Monelle juoksijalle kyse on ”kerran elämässä” -tapahtumasta, johon on valmistauduttu pitkään. Järjestäjien on hyvä tämä huomioida. Juoksijat myös hakevat elämyksiä. Juoksun pitää erottua muusta tarjonnasta.

Mikä erityispiirre erottaa mielestäsi Tampere Countryside Marathonin muista juoksutapahtumista ja miksi itse päätit osallistua?

Tämä juoksu järjestetään ainutlaatuisissa maisemissa ja ”perheyrityksenä”. Totta kai osallistun, kun olen ollut hanketta ideoimassa. Teisko kesänviettopaikkana ja Tampere kotipaikkana ovat minulle tärkeitä. Pidän tapahtumaa myös kotiseudun markkinoimisena.

Mitä haluaisit sanoa kilpakumppaneillesi ja rohkaisuksi niille, jotka vielä miettivät osallistumistaan?

Ei kilpakumppaneille vaan kanssajuoksijoille… Hienoa, että olette lähteneet mukaan. Jokainen harjoituskilometri helpottaa varsinaista juoksusuoritusta. Tämä on myös muistutus itselleni. Ja epäröijät rohkeasti ilmoittautumaan. Aikaa valmistautumiselle on vielä.

 

Kai tyttärensä Adan kanssa New Yorkin Staten Islandin puolimaratonin maalintulon jälkeen.