Kilpailujohtajan tunnelmia

Kilpailujohtaja Marko Lähteenmäki, miltä nyt tuntuu kun nettisivut ja ilmoittautuminen alkaa?

– Tuntuu hienolta. Lähtölaukauksesta on nyt kolme kuukautta aikaa ja työtä on tehty paljon. Olen erittäin tyytyväinen tapahtuman kotisivuihin ja ilmeeseen ylipäätään. Ne kuvastavat juuri sitä, mitä itse tapahtuma itsessäänkin on. Ammattimaisesti järjestetty ja kaupunkimaratoneista poikkeava, erilainen juoksutapahtuma kauniissa maalaismaisemissa. Nyt on yksi etappi saavutettu ja lähdetään puskemaan kohti seuraavia.

Mitä tähän mennessä on tapahtunut? Onnistumisia tai mutkia matkassa?

-Asioita on tapahtunut kiihtyvään tahtiin. Suurempia mutkia ei ole tullut juuri ollenkaan. Tapahtuman yleiset järjestelyt ovat nyt suurelta osin linjassa. Tulos- ja ajanottopalvelut sovittu Monesko Oy:n kanssa josta olen tyytyväinen. Monesko on järjestäjänä useassa juoksutapahtumassa Suomessa ja ovat erityisen hyviä mm. pohjoisen erähenkisissä polkumaratoneissa. Meidän tapahtumamme sijoittuu tuohon välille, eli juostaan maastossa ja järvien rannoilla, mutta sitten on myös päällystettyjä tieosuuksia. On todella tärkeää että joka osa-alueella osallistujat saavat parhaan mahdollisen juoksukokemuksen ja ammattimainen tulospalvelu on yksi niistä. Samoin mm. tapahtuman tekniset juoksupaidat on tilattu ja ne menivät työn alle äskettäin. Ne saapuvat Suomeen huhtikuussa. Tapahtuman varsinaisen toteutuksen työryhmät ovat alkaneet työstää sekä kisakeskuksen, että reitin toteutusta.

Miten tästä eteenpäin?

-Nyt kun kotisivut ovat auki niin alkaa kisakuume todella nousemaan. Tapahtuman markkinointia ja myyntiä tehdään seuraavat kuukaudet suurella sydämmellä. Yhteistyökumppaneita on saatu jo hienosti mukaan, mutta tilaa on vielä monelle halukkaalle ja on tärkeää että useita erilaisia tahoja saadaan mukaan tukemaan ja kannustamaan. Samoin tapahtumakeskuksen ja reittisuunnittelun työryhmät alkavat valmistelemaan käytännön järjestelyitä kisaviikolle. Aikaa on vielä, mutta paljon on siis työtä tehtävänä.

Mitä haluat sanoa terveisiksi kilpailuun osaanottaville

-Tulkaa ihmeessä kokemaan ainutlaatuinen juoksutapahtuma suomen ainutlaatuisissa maalaismaisemissa. Ette tule pettymään! Tapahtuma toteutetaan niin että kaiken tasoisille juoksijoille löytyy oikeanlainen reittivaihtoehto. Meillä on upea täys-maraton jossa on nousuja ja laskuja, haastetta moneen makuun. Lyhyemmät reitit kulkevat samoissa hienoissa maisemissa, mutta sopivat myös kuntoilupohjalta lähteville juoksijoille.