Miksi juosta maalla?

Juoksualusta on yksi tärkeimpiä juoksukokemukseen vaikuttavia tekijöistä. Pitkät matkat kovalla ja joustamattomalla alustalla rasittavat jalkoja turhaan. Juoksualustan vaihtelu helpottaa jalkojen rasitusta ja tuo mukavaa vaihtelua juoksukokemukseen yleisesti.

Tampere Countryside Marathonin reiteistä kaikissa on paljon hiekka- ja sorateitä. Nämä tiet kulkevat metsien siimeksessä ja järvien rannoilla. Toki perinteistä asfalttiakin löytyy reiteiltä. Asfalttipohjalta on juoksuteknisesti taas helpompi ponnistaa ja pitää vauhtia yllä.

Maaseutu on juoksumiljöönä ainutlaatuinen sen raikkaan ilman, rauhallisuuden ja silmiä hivelevien maisemien ansiosta.

Jos haluat saada enemmän juoksustasi irti niin hyviä linkkejä löytyy esimerkiksi tästä artikkelista:

3 vinkkiä: Näin saat juoksutreeneihin uutta virtaa